Hokejová Totál talkshow s hokejisty, trenérem a fanoušky

12. květen 2024

O hokeji a MS v hokeji s jedenáctiletým mistrem ligy Milanem Richterem, s hokejistou a mistrem univerzitní ligy, trenérem a pořadatelem sportovních táborů Janem Vávrou i fanynkami všeho věku.

Do neděle 26. května probíhá 87. Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos hraje v Praze a Ostravě. MS v hokeji se koná každý rok. A dá se říct, že je to po olympiádě nejsledovanější sportovní událost u nás. Na mistrovství světa v hokeji se totiž dívají i lidé, kteří normálně hokej moc nesledují. A proto se taky říká, že v době, kdy se hraje MS v hokeji, je v Česku asi deset milionů hokejových trenérů. Tedy je jasné, že Totál Talskhow s moderátory Denisou, Vojtou a Pepínem musí na led.

Nejdřív si popovídáme s jedenáctiletým mistrem ligy Českého svazu ledního hokeje Milanem Richterem, který hraje za HC Letci Letňany. Prozradí, že účinkuje na pozici centra a taky, že letošní vítězství v lize nebylo tak těžko dosažitelné. Samozřejmě přidá i tip na vítěze MS a plány do budoucna.

A ptát se budeme i letošního mistra v Univerzitní lize ledního hokeje Jana Vávry z UK Kings Prague. Honza prozradí, jaký je pocit vyhrát univerzitní ligu, ale taky, co ho vedlo k tomu, začít už v patnácti letech trénovat děti. Teď je Honza trenérem 9. třídy v klubu HC Smíchov, taky je třídním učitelem 5. třídy na ZŠ Šeberov a kromě toho ještě vede projekt All-Sports Camp, který založil už v osmnácti letech. Samozřejmě poradí, jak se na jeho příměstské tábory přihlásit a přidá i své tipy na výsledky letošního MS.

A co by to bylo za sportovní Totál Talkshow, kdyby chyběli fanoušci… i když tentokrát voláme fanynkám - dvanáctileté Emě, která v lize fandí Vsetínu a v národním týmu je jejím favoritem Daniel Voženílek. A taky sedmdesátileté hokejové fanynce Nadě, která miluje hokej od dětství a letošní MS si užívá přímo v O2 aréně.

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Spustit audio

Související